Kodėl mes nevalgome gandrų

Vaizdas
Pirmąją Kalėdų dieną guliu ir kamuoja egzistenciniai klausimai. Juk apie mūsų išmintį daugiau pasako keliami klausimai, o ne neva tai turimi atsakymai. Ėmiau ieškoti atsakymo Pasaulio šiūkšlyne, pavadinimu Internetas. Ko tik ten neradau. Ir čia net ne darknete. Taigi sako, kad gandro kiaušiniai yra labai geras baltymų šaltinis, tačiau daugely šalių nelegalu juos valgyti. Kad gandriena buvo valgoma senovės Egipte ir viduramžių puotų metu.  Yra kažkokios taisyklės, kad nevalgome grifų, bezdžionių, šikšnosparnių (nu bent jau ne visi), žuvėdrų ir tt O iš tikrųjų, tokios taisyklės yra: "Iš paukščių bjaurėkitės šiais - jų nevalgykite.... erelis, grifas, juodasis grifas; kiškis, erelis rėksnys, varnėnas, strutis, nakties paukštis, jūrinė kregždė; visų rūšių vanagai; mažoji pelėda, kormoranas, didžioji pelėda; baltoji pelėda, pelikanas, strazdas; eršketas, visų rūšių garniai, dudukas ir šikšnosparnis." ( Leviticus  11:13-19)

Ką vartoju sirgdamas Covid19

Čia nėra kažkokie patarimai ar gydymo būdai lengvinti covid simptomams. Čia tai ką vartoju pats informaciją suradęs internete, moksliniuose darbuose.

Kovido gydymo kol kas nėra, mažinami simptomai.

Ačiū Die, temperatūros nėra, vieną vakarą buvo 37.3C bet nenumušinėjau. Nors kiti numušinėja net ir mažą temperatūrą. Galvos skausmas pakenčiamas todėl nuo galvos taip pat nieko negeriu.

1. Vitaminas D3. Vartoju 10 000 IU kasdien. Šiuo metunturiu Swanson 2000 Tarptautinių vienetų, tai geriu po 5 kapsules.


Būtent Vitaminas D atsakingas už imunitetą.

Tyrimai parodė, kad vitaminas D sumažino COVID-19 protrūkio riziką žiemą, tai yra laikas, kai 25-hidroksivitamino D (25 (OH) D) lygis yra žemas. Taigi vitamino D vartojimas gali sumažinti gripo ir COVID-19 infekcijų bei susijusių mirčių riziką.


2. OstroVit Shisandra Chinensis 50 mg of schizandrins. Kažkodėl jį atšaukė iš gamybos, matyt farma mafija neleido :)

Laimei turejau dvi bonkutes kurių negrąžinau gamintojui.

„Schisandra“, dar vadinama „Schizandra“ arba „Schisandra chinensis“, yra kilusi iš vynmedžio, kurio gimtinė yra Kinija ir Rusijos dalys. Jo uoga naudojama tradicinės kinų medicinos.


Vaisiai taip pat žinomi kaip penkių skonių uogos, nes jų skonis užima penkis pagrindinius prieskonius - rūgštus, saldus, sūrus, kartus ir aštrus.


Schisandra parodė antivirusinį poveikį ribotuose klinikiniuose tyrimuose ir ląstelių bei gyvūnų tyrimuose.


Schisandra ekstraktas apsaugojo gyvūnus nuo plaučių uždegimo ir pažeidimų.


Geriu po vieną kapsulę du kartus į dieną. Ryte ir vakare.




3. Rausvoji Rodiolė, Rhodiola Rosea iš ViT24

Geriu po 1 kapsulę ryte ir vakare.

Science direkte radau kinų mokslininkų straipnį:


Inaktyvuoja SARS-CoV-2 replikaciją, sumažina uždegimą skatinančių citokinų gamybą ir paveikia viruso ląstelių dalelių morfologiją.






4. Vitaminas C. Po 1 g milteliais du kartus per dieną.





Pavyzdžiui, gripą gydyti labai dideliu kiekiu vitamino C buvo praktikuojama dešimtmečius. Peršalimas, SARS-CoV-1 ir SARS-CoV-2 priklauso tai pačiai koronavirusų šeimai, todėl yra laikomi to paties tipo virusais. Todėl vitaminas C gali būti veiksmingas prieš COVID-19


5. Ostrovit Selenas

Po 1 tabletę į dieną.




Indijos moklininkai nustatė, kad pacientų, sergančių COVID-19, seleno kiekis yra žemesnis nei sveikų kontrolinių grupių, tą patvirtino du neseniai paskelbti tyrimai.


Selenas yra būtinas mikroelementas, įterptas į 25 selenoproteinus, kurių aktyviame centre yra selenocisteinas. Kai kurie iš šių selenoproteinų yra būtini norint apsisaugoti nuo virusinių infekcijų, kontroliuoti skydliaukės hormonų signalizaciją, apsaugoti nuo oksidacinio streso, baltymų lankstymo ir mitochondrijų sveikatos, sakoma 2012 m. Medicinos žurnale „Lancet“ paskelbtame tyrime. Kai kuriuose mokslinių tyrimų straipsniuose taip pat teigiama, kad papildai selenu mažina alerginę astmą, padidina reakcijas į vakciną ir sumažina tuberkuliozės progresavimą.


6. Cinkas. Aš vartoju cinko citratą. Po vieną kapsulę du kart per dieną.





Cinkas yra būtinas mikroelementų veiksnys, veikiantis priešuždegimines ir antioksidacines funkcijas. In vitro cinko trūkumas yra susijęs su sustiprėjusia IL-6 ir IL-1β gamyba, todėl jis pasireiškia ryškiu uždegiminiu atsaku. Taigi yra atliekami įvairūs tyrimai, skirti įvertinti cinko vaidmenį antivirusiniam imunitetui. Rekomenduojama maisto cinko norma yra 11 mg per parą ir moterims 8 mg per parą.


Cinkas turi priešuždegiminį poveikį ir turi tiesioginį antivirusinį poveikį. Dėl to cinko trūkumas gali sumažinti įgimtą ir adaptyvų imuninį atsaką.


7. Krekenos, Colostrum

6 kapsulės per dieną.




Galvijų priešpienis palengvina simptomus ir užkerta kelią gripo virusų sukeltoms kvėpavimo takų infekcijoms


O imunoglobulinai, remiantis gyvūnų modeliais, sumažina infekcijos sukeltą uždegimą, progresavimą iki sunkesnių ligos formų ir post COVID sindromą.


8. Animal Pak 

Sugėriau po pakelį, dabar geriu milteliais po porciją į dieną.




Jame gausu vitaminų mineralų, aminorūgščių, antioksidantų ir enzimų.


9. Gaba su melatoninu

Suplaku į vieną nes pavargau rašyti.

Prieš miegą 1 mg melatonino plius vienas gramas Gaba. 





Kad greičiau pasveikčiau turiu gerai miegoti. Tačiau būnu mieguistas dieną, o vakare nesinori. Plius miegu kitoje vietoje, tai pabundu naktį ir ryte jaučiu silpnumą. Todėl dabar prieš miegą vartoju šiuos du papildus. Užmiegu greičiau ir nepabundu.


Tai tokie mano papildai. Kviečiu neužsiimti savigyda, o kreiptis į specialistus. Ypač atsiradus karščiavimui. Nedelskite, nes tai yra labai pavojinga. Ir netikėkite šarlatanais siūlančiais stebuklingus vaistus už įspūdingą kainą.


Būkite sveiki!


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Gyvenimiška psichologija

Trampo efektas Vilniaus mero rinkimuose

Apie kovotojus prieš sistemą